Distributieriem vervangen

Als de distributieriem in de motor van uw auto breekt, zit u met torenhoge reparatiekosten. Laat hem op tijd vervangen.

 

Kosten vervangen distributieriem

Mijngarage.be biedt u een gegarandeerde prijs voor het vervangen van de distributieriem. Zowel prijzen voor de looprollen en spanrollen, als de waterpomp zijn daarbij inbegrepen. Bekijk altijd de prijsspecificatie om te zien wat er in de prijs is meeberekend. Zo voorkomt u verrassingen achteraf.

Bij het vervangen van een distributieriem, ontdekt de monteur vaak dat ook de balansasriem, de multi V (rib) riemenset, nokkenasriem en koelvloeistof mogelijk aan vervanging toe zijn. Voor deze extra reparaties zal de garage u altijd vooraf toestemming vragen.

Wanneer distributieriem vervangen?

 

Elke autofabrikant, zoals bijvoorbeeld Volkswagen, Opel of Peugeot, hanteert voor haar autotypes, verschillende vervangingstermijnen voor de distributieriem. Deze vervangingstermijn wordt uitgedrukt in een maximaal aantal gereden kilometers met de distributieriem.

Voor wie dit kilometrage niet haalt, heeft de fabrikant een maximaal aantal jaren vastgesteld dat veilig met de distributieriem gereden kan worden. Deze gegevens zijn terugvinden in het instructie- of onderhoudsboekjes van uw auto.

Gates: topkwaliteit distributieriemen

Mijngarage.be monteert uitsluitend distributieriemen inclusief spanrol en looprollen van het topmerk Gates. De Gates distributieriem is van zeer hoge kwaliteit en heeft een lange levensduur. Daarnaast zijn de riemen geluidsarm en hebben een goede krachtoverbrenging.

U krijgt 12 maanden garantie op fabricage- en/of montagefouten.

 

Veelgestelde vragen over "Distributieriem vervangen"