Schokdempers voorzijde

Met versleten schokdempers aan de voorzijde is uw remweg langer. En verliest de auto controle in bochten. Reden genoeg om ze op tijd te laten vervangen.

 

Schokdempers vervangen kosten

Mijngarage.be vervangt de schokdempers van uw auto tegen een gegarandeerde prijs. De schokbrekers zijn van het merk Monroe.

Schokbrekers voorzijde maken deel uit van het sturende gedeelte van uw auto. Het veerpootlager zorgt voor een goede verbinding tussen de auto en de schokdemper en vangt trillingen en schokken op zodat u deze niet in uw stuur voelt.

De monteur kan ontdekken dat ook de veerpootlagers zijn versleten. Hij zal u vooraf de prijs van veerpootlagers doorgeven. En altijd om toestemming vragen om ze te vervangen. Zo weet u waar u aan toe bent.

 

Wanneer schokdempers vervangen?

 

Schokbrekers zijn gemiddeld na 80.000 km aan vervanging toe. Echter, de manier van rijden en het gewicht van de auto beïnvloeden dit gemiddelde sterk.

Rijdt u veel over drempels en in de binnenstad, dan kan het zijn dat de schokdempers eerder vervangen moeten worden. Het is verstandig om de schokdempers elke 20.000 kilometer te laten controleren.

Veelgestelde vragen over "Schokdempers voorzijde"

 • Hoe merk ik dat de veerpootlagers versleten zijn?

  De schokdempers maken deel uit van het sturende gedeelte van uw auto. Het veerpootlager zorgt voor een goede verbinding tussen de auto en de schokdemper en vangt trillingen en schokken op zodat u deze niet in uw stuur voelt.

  Versleten veerpootlagers merkt u o.a. aan het zwaarder sturen van uw auto, en/of het stuur komt na het maken van een bocht niet meer terug in de rechtuitstand.

 • Wanneer moet ik mijn schokdempers laten vervangen?

  Schokdempers moeten gemiddeld na 80.000 km vervangen worden. Echter, de manier van rijden en het gewicht van de auto beïnvloed dit gemiddelde sterk. Rijdt u veel over drempels en in de binnenstad, dan kan het zijn dat de schokdempers eerder vervangen moeten worden. Het is verstandig om de schokdempers elke 20.000 kilometer aan een keuring te onderwerpen.

   

 • Krijg ik via mijngarage.be schokdempers van hoge kwaliteit?

  Ja. In de prijsberekening zijn schokdempers van het kwaliteitsmerk Monroe opgenomen.