Wintercheck

Geef uw auto de Wintercheck. Uw auto wordt op 23 belangrijke punten nagekeken: van accu, vloeistofniveau tot aan bandenprofiel. Zo gaat u veilig de winter in.

Uw auto winterklaar met de Wintercheck

De winter is helaas het seizoen met de meeste pechgevallen. Dat is niet vreemd. Uw auto heeft het door de kou extra zwaar. Door de Wintercheck gaat u veilig de winter in. Met minder kans op pech in de vrieskou.

De Wintercheck van mijngrage.be betekent dat uw auto op 23 punten wordt gecontroleerd. Denkt u bijvoorbeeld aan het bandenprofiel, de accu, de verlichting en het oliepeil.

Kosten Wintercheck

Mijngarage.be biedt u een gegarandeerde prijs voor de Wintercheck.

De monteur kan tijdens het uitvoeren van de Wintercheck mankementen aan uw auto ontdekken. Hij zal u vooraf vragen om toestemming voor reparatie of vervanging van onderdelen. Zo weet u altijd waaraan u toe bent.

 

Waarom de Wintercheck?

 

Uw auto heeft extra te lijden in de in de winter. Niet alleen vanwege de vrieskou. Maar ook bijvoorbeeld vanwege het strooizout, waardoor uw auto eerder gaat roesten.

De kou veroorzaakt vaak problemen met de accu, zodat de motor niet start. Ook hebben banden met minder profiel bij opvriezend water slechter grip op de weg. Om dit voor te zijn, doet u de Wintercheck.

Veelgestelde vragen over "Wintercheck"

 • Wat wordt er precies gecontroleerd tijdens een Wintercheck?

  Tijdens de Wintercheck controleert de monteur de volgende punten:

  Kachelventilator verwarming, spiegelverwarming, ruitenwissers, ruitenwisservloeistof, werking sproeisysteem, verrichting voor, verrichting achter, mistlamp, lampenset, ruiten, koelvloeistof, motorolie, remvloeistof, staat en spanning van de V-snaar of mutliribriem, zuurgraad accu, corrosie op polen, bevestiging accu, bandenspanning, reserveband, bandprofiel, werking remmen, remslangen en leidingen en de laadspanning van de dynamo.

   

 • Wanneer Wintercheck plannen?

  Het is verstandig de Wintercheck begin oktober al te laten uitvoeren. Oktober staat bekend om de onverwachte nachtvorst en sneeuwval. Wees er dus op tijd bij met de Wintercheck.

 • Wat kost een Wintercheck?

  Vraag een offerte aan. U ontvangt dan een gegarandeerde prijs voor de Wintercheck.